DMJX-film vinder international mediepris

Dokumentarfilm om minoritetetssprog har vundet fornem pris ved studenterkonkurrence med deltagere fra 175 uddannelsesinstitutioner fra hele verden

af Dan Hansen d. 9.02.2018 i Historier

Det er kun få dage siden, at filmen We Are Romansh (Nus Essan Rumantschs) blev nomineret til en dokumentar-pris ved den store filmfestival for studerende i Mellemøsten, The Zayed University Middle East Film Festival (ZUMEFF).

Nu har filmen fået en endnu større anerkendelse i form af en pris ved BEA18 Media and Arts festival.

Filmen har vundet en af konkurrencens 18 kategorier - blandt over 1500 indsendte projekter - og de studerende bag skal nu til Las Vegas i april for at modtage pris, hyldest og filmfremvisning ved festivallen.

We Are Romansh (Nus Essan Rumantschs) handler om udrydningstruede sprog, som det schweiziske minoritetssprog Romansh er.

Bag filmen står Conor Castles-Lynch, Nada Mawsouf og Samantha Soh, som har lavet den, mens de var udvekslingsstuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles internationale tv-semester.

Du kan se filmen her

 

 

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • When your Danish buddy returns to KY. 🙌🏼 #dk #wku #dmjx #wkupj
  • ❗️Advarsel ❗️: Cheesy opslag coming up
—
Noget jeg elsker ved at læse Medieproduktion og Ledelse er at man studerer sammen med ca. 49 andre mega skønne, inspirerende og dygtige personer!
🙌🏾
#mpllove #medieproduktionogledelse #dmjx #dmjxminuge @idanicoline_
  • Velkommen til de to seneste, der har tilmeldt sig OTLUs kursus i Kbh. Vi glæder os til at møde jer om et par uger 😀 #journalist #dmjx #dkmedier #klartiloptagelsesprøve
  • 💪🏼🎓One step closer to add digital journalist to the skills🤓#exam #today ✔️🙌🏼#journalism #digital #footprint #dmjx #diploma #digidk #techdk #humantech #futureofwork #futureisnow ‬🖐🏼
  • Bubber 2 + Quist 1 = fed energi. Ingen havde troet, at to modstandere kunne forenes på denne hellige fredag, men herrens veje er uransagelige. Team Bubs og Quisterne gir den fuld pedal i Mathias' ungkarlehybel #onelove #dmjx #dmjxrus #tungekys 💕💕💕
  • 8/52
  • Lillefredag kræver glimmerbaggrund🎉
🔹
I dag har vi filmet til den 2. halvdel af eksamen. Her har vi fået til opgave at “Sell MPL” - altså lave en promo video, der viser hvordan det er at være på udveksling i Danmark. For 4. semester er = internationalt semester, og vi er derfor så heldige at have en flok udvekslingsstuderende med på vores hold det næste halve års tid!
🔹
@skjaerbye og jeg har fået æren af at få søde @luiisamariie_ fra Tyskland med i vores gruppe(hende den søde i midten)!
Så vi får både snakket en masse engelsk og øvet vores tyske gloser!
#scheiße 
#dmjx #dmjxminuge #medieproduktionogledelse @idanicoline_
  • Homie$$ #friends #girls #dmjx #cheers