Journaliststuderende kan søge praktik hos medier uden overenskomst

DMJX har givet studerende, som 2 gange i træk ikke har fået praktikplads, grønt lys til at søge pladser på nye medier uden overenskomst. Beslutningen møder kritik.

Foto: Panikavisen
af Dan Hansen d. 23.01.2018 i Historier

- Vi har både en moralsk og en juridisk pligt til at sørge for en praktikplads til de studerende. Sådan siger rektor Jens Otto Kjær Hansen på baggrund af en beslutning om at lade højskolens journaliststuderende søge praktik uden om det officielle praktiksystem.Den håndfuld studerende, som på baggrund af den aktuelle situation med for få praktikpladser har været så uheldige at stå uden en plads efter 2 Store Match Dage i træk, har fået grønt lys til at søge hos medier, som ikke er en del af praktikordningen eller overenskomstsystemet.
De skal selv stå for at forhandle aftalen og lønniveauet på plads.Uddannelses- og Forskningsministeriet har sagt nej til at finansiere en model med SU under praktikforløbet.

Brancheorganisationen Danske Medier støtter op om løsningen, mens den møder kritik hos blandt andre Dansk Journalistforbund, som på journalisten.dk kalder den ”undergravende for de gode aftaler, som vi har mellem arbejdsgivere og lønmodtagere”.Lysere tider på vej

Jens Otto Kjær Hansen mener at løsningen er den bedst mulige her og nu og forklarer, at vi går mod lysere tider, når den nye ordning med 12 måneders praktik træder i kraft i november 2018.

Samtidig afviser han Journalistforbundets kritik.

- Det, at en lille håndfuld studerende måske bliver reddet på denne måde, tænker jeg nok, overenskomsten kan klare uden at undergrave noget, siger han.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • When your Danish buddy returns to KY. 🙌🏼 #dk #wku #dmjx #wkupj
  • ❗️Advarsel ❗️: Cheesy opslag coming up
—
Noget jeg elsker ved at læse Medieproduktion og Ledelse er at man studerer sammen med ca. 49 andre mega skønne, inspirerende og dygtige personer!
🙌🏾
#mpllove #medieproduktionogledelse #dmjx #dmjxminuge @idanicoline_
  • Velkommen til de to seneste, der har tilmeldt sig OTLUs kursus i Kbh. Vi glæder os til at møde jer om et par uger 😀 #journalist #dmjx #dkmedier #klartiloptagelsesprøve
  • 💪🏼🎓One step closer to add digital journalist to the skills🤓#exam #today ✔️🙌🏼#journalism #digital #footprint #dmjx #diploma #digidk #techdk #humantech #futureofwork #futureisnow ‬🖐🏼
  • Bubber 2 + Quist 1 = fed energi. Ingen havde troet, at to modstandere kunne forenes på denne hellige fredag, men herrens veje er uransagelige. Team Bubs og Quisterne gir den fuld pedal i Mathias' ungkarlehybel #onelove #dmjx #dmjxrus #tungekys 💕💕💕
  • 8/52
  • Lillefredag kræver glimmerbaggrund🎉
🔹
I dag har vi filmet til den 2. halvdel af eksamen. Her har vi fået til opgave at “Sell MPL” - altså lave en promo video, der viser hvordan det er at være på udveksling i Danmark. For 4. semester er = internationalt semester, og vi er derfor så heldige at have en flok udvekslingsstuderende med på vores hold det næste halve års tid!
🔹
@skjaerbye og jeg har fået æren af at få søde @luiisamariie_ fra Tyskland med i vores gruppe(hende den søde i midten)!
Så vi får både snakket en masse engelsk og øvet vores tyske gloser!
#scheiße 
#dmjx #dmjxminuge #medieproduktionogledelse @idanicoline_
  • Homie$$ #friends #girls #dmjx #cheers