Lav bedre mobilvideo

Med mobilen i hånden kan du rykke hurtigt fra ide til publicering på web og sociale medier uden at gå på kompromis med kvaliteten. Du skal dog have kendskab til mobilens kamera, de rigtige apps og god, visuel journalistisk storytelling. Det får du på kurset.

Derfor skal du tage kurset
Videoindhold er eksploderet på sociale medier og bliver set, liket og delt stadig mere af brugerne og favoriseret endnu mere af algoritmerne.

Men videoindhold skaber stadig kun værdi, hvis historien er godt fortalt, og kvaliteten er i orden.

På dette kursus lærer du at producere dine egne videoer fra idé til publicering.

Du lærer med enkle regler, tips og greb at hæve niveauet teknisk og indholdsmæssigt for dine mobilvideoer. Du bliver fortrolig med mobilkameraets muligheder og udfordringer, og du lærer at lave lyd, der mærkbart forbedrer dine videoklip.

Det er viden og værktøjer, du kan bruge med det samme tilbage på din arbejdsplads.

Du lærer at:

 • forstå de grundlæggende principper for journalistisk visuel storytelling.
   
 • Producere korte, journalistiske videoer med enkle midler og i høj kvalitet.
   
 • Bruge tilbehør som eksempelvis ekstern mikrofon og stativ.
   
 • Redigere videoer på mobil eller iPad.
   
 • Bruge apps, der udnytter mobilkameraet bedre - eksempelvis til tekster, filtre og beskæring.
   
 • Distribuere videoer direkte fra mobilen til web eller sociale medier.

Kurset er for dig
Kurset er særligt udviklet til dig, der sidder med ansvar for redaktionens eller virksomhedens indhold og kommunikation på web og sociale medier.

Du arbejder eksempelvis som journalist eller kommunikatør, og har derfor behov for tekniske og fortællemæssige kompetencer til at producere godt video-indhold på mobilen i enkelt mobilt workflow fra idé til publicering.

Sådan foregår undervisningen
Undervisningen veksler mellem oplæg, demonstrationer og træning i optagelse, redigering, tekstning og publicering, så du er klar til at lave videoer umiddelbart efter kurset.

Medbring din egen smartphone - enten en iPhone af nyere dato (iPhone 6 eller 7), en Android smartphone eller en iPad.

Windows smartphones kan IKKE anvendes på kurset.

Det er en fordel, hvis du har kendskab til dit mobilkamera og forskellige video-apps.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Eller

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Olof Palmes Allé 11
8200 Aarhus N

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

På kurset møder du

Cathrine la Cour

Journalist og producent fra DR TVs dokumentar-, kultur- og B&U-afdelinger. Arbejder med visuel produktion og markedsføring som selvstændig producent. Partner i Young Gun Academy.
Profil

Rasmus Heide

Journalist, videoproducer, kommunikationsrådgiver og underviser. 20 års erfaring inden for online kommunikation. Selvstændig producer af film for hjælpeorganisationer, uddannelsesinstitutioner og finansverdenen.
Profil

Inger K. Larsen

Underviser i mobil videojournalistik, journalisters brug af mobilen til videooptagelse, redigering samt publicering på forskellige platforme. Er desuden ansvarlig for tilrettelæggelse og afvikling af semesterprogrammet "Int. TV - video Storytelling" for udenlandske og danske studerende på DMJX.
Profil

Hans Bromand Nørgård

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • When your Danish buddy returns to KY. 🙌🏼 #dk #wku #dmjx #wkupj
 • ❗️Advarsel ❗️: Cheesy opslag coming up
—
Noget jeg elsker ved at læse Medieproduktion og Ledelse er at man studerer sammen med ca. 49 andre mega skønne, inspirerende og dygtige personer!
🙌🏾
#mpllove #medieproduktionogledelse #dmjx #dmjxminuge @idanicoline_
 • Velkommen til de to seneste, der har tilmeldt sig OTLUs kursus i Kbh. Vi glæder os til at møde jer om et par uger 😀 #journalist #dmjx #dkmedier #klartiloptagelsesprøve
 • 💪🏼🎓One step closer to add digital journalist to the skills🤓#exam #today ✔️🙌🏼#journalism #digital #footprint #dmjx #diploma #digidk #techdk #humantech #futureofwork #futureisnow ‬🖐🏼
 • Bubber 2 + Quist 1 = fed energi. Ingen havde troet, at to modstandere kunne forenes på denne hellige fredag, men herrens veje er uransagelige. Team Bubs og Quisterne gir den fuld pedal i Mathias' ungkarlehybel #onelove #dmjx #dmjxrus #tungekys 💕💕💕
 • 8/52
 • Lillefredag kræver glimmerbaggrund🎉
🔹
I dag har vi filmet til den 2. halvdel af eksamen. Her har vi fået til opgave at “Sell MPL” - altså lave en promo video, der viser hvordan det er at være på udveksling i Danmark. For 4. semester er = internationalt semester, og vi er derfor så heldige at have en flok udvekslingsstuderende med på vores hold det næste halve års tid!
🔹
@skjaerbye og jeg har fået æren af at få søde @luiisamariie_ fra Tyskland med i vores gruppe(hende den søde i midten)!
Så vi får både snakket en masse engelsk og øvet vores tyske gloser!
#scheiße 
#dmjx #dmjxminuge #medieproduktionogledelse @idanicoline_
 • Homie$$ #friends #girls #dmjx #cheers